Рейтинг@Mail.ru
Главная » Общество » Лукашенко с человеческим лицом

Лукашенко с человеческим лицом

luka_image.jpgПиаром президента Белоруссии займется специалист, поссоривший Москву и Лондон. Знаменитый британский пиарщик Тимоти Белл прислал Александру Лукашенко план действий по улучшению имиджа Белоруссии. Детали этого сценария не раскрываются и, возможно, никогда не станут известны, так как подобные сделки всегда являются строго конфиденциальными.

Но обращает на себя внимание то, что на помощь Лукашенко пришел специалист, который поссорил Россию и Великобританию, раскрутив "дело Литвиненко".

Первые слухи о том, что президент Белоруссии озаботился имиджем страны на Западе, появились в середине марта, когда Тимоти Белл посетил Минск с "частным деловым визитом". Он встретился с Александром Лукашенко, который заявил ему, что "мир развивается таким образом, что без вашего ремесла" прожить в нем более невозможно. По итогам разговора было решено, что британский специалист поможет Белоруссии улучшить ее имидж за рубежом.

Об официальном подписании контракта на оказание пиар-услуг ничего не сообщалось. Лукашенко лишь объявил, что Белл станет "послом доброй воли от самой Великобритании". Президент пояснил, что бизнесмену "будет приятно работать в нашей стране, с той властью, которая так гонима". Эта власть, по словам Лукашенко, готова предоставить британскому пиарщику любую информацию, чтобы убедить его в том, что Белоруссия является европейской страной.

Встреча Лукашенко с Беллом произошла на фоне очередного дипломатического конфликта между Белоруссией и США. Президент подчеркнул, что хотя с Великобританией у его страны тоже существуют политические проблемы, но он верит в хорошие перспективы двусторонних торгово-экономических отношений.

Белл быстро сориентировался в проблемах, которые заботят Лукашенко. Он заявил, что просмотрел много интернет-ресурсов с информацией о Белоруссии и обнаружил в них большое количество негативных комментариев. Белл пообещал исправить ситуацию и сделать так, чтобы о Белоруссии появлялась справедливая и объективная информация. Он тут же продемонстрировал свое умение, заявив, что Белоруссия вышла на серьезный уровень экономического развития и "достойный уровень зарплаты", хотя "во многих европейских странах это продолжает оставаться значительной проблемой".

Тимоти Белл возглавляет холдинг Chime Communications, куда входит компания Bell Pottinger Group, которая специализируется на оказании услуг в области связей с общественностью. Ему предстоит исправить имидж страны, главу которой на Западе именуют "последним диктатором Европы". Лукашенко обвиняют в репрессиях по отношению к политическим оппонентам, и на этом основании ему запрещен въезд в США и страны Евросоюза.

О конкретных мерах, которые помогут Белоруссии стать привлекательной, Белл не распространяется, но в его практике ему не раз приходилось сталкиваться со сложными клиентами. Начинал он в конце 1970-годах в качестве личного имиджмейкера лидера консерваторов Маргарет Тэтчер. Не без его помощи она в 1979 году стала премьер-министром. В 1990 году заслуги Белла перед Великобританией были отмечены рыцарским званием, а в 1998 году Тони Блэр сделал его членом Палаты лордов, произведя в пожизненные пэры.

Не стоит принижать влияние Белла, как это делают некоторые издания, называя его сомнительным дельцом и личным пиарщиком Бориса Березовского. Белл - одна самых известных и легендарных личностей в области пиара, рекламы и маркетинга. Он принимал участие в создании одного из крупнейших рекламных агентств мира Saatchi and Saatchi, что уже говорит специалистам о многом. Березовский же является его клиентом и личным другом.

В качестве члена Палаты лордов Белл принимает участие в выработке внешнеполитического курса Великобритании, совмещая эту работу с собственными деловыми интересами. Например, в 2006 году он успешно пролоббировал прекращение британского расследования дела о взятках за крупные контракты на поставку вооружений в Саудовскую Аравию. Выступал он при этом в качестве доверенного лица саудовского правительства.

Среди клиентов Белла был Борис Ельцин, которому он помог победить на президентских выборах в 1996 году. Аналогичную услугу он оказал Виктору Ющенко во время "оранжевой революции" в Киеве. Bell Pottinger Group также занималась пропагандой усилий американской администрации в Ираке по установлению демократии в этой стране.

Для Березовского Белл организует кампанию по защите его деловой репутации, опровергая заявления о том, что состояние бизнесмена нажито нечестным путем. Кроме того, компании Белла ведут, по заказу живущего в эмиграции миллиардера, пропагандистскую войну против российских властей, привлекая внимание к авторитарному стилю руководства Владимира Путина и нарушениям прав человека в России.

Bell Pottinger Group в 2006 году создала серьезные трудности своим конкурентам из пиар-агентства Ketchum, входящего в холдинг Omnicom. Кремль заказал Ketchum информационное сопровождение саммита "большой восьмерки" в Санкт-Петербурге. Компания Белла со своей стороны получила задание создать саммиту и его хозяину негативный имидж.

Белл, по его собственному признанию, намерен заработать на контракте с Лукашенко несколько миллионов долларов. Очевидно, что подобная сумма не сделает погоды его бизнесу и его реальные интересы в данном проекте лежат совсем в другой области.

Не секрет, что ситуация у Лукашенко складывается не лучшим образом. Россия уже давно не оказывает ему моральную и экономическую поддержку, повысив цены на нефть и газ для Минска до мирового уровня. Руководство страны, привыкшее зарабатывать в качестве посредника на поставке энергоносителей из России в Европу, потеряло финансовые источники для сохранения видимости социальной стабильности.

В Европе Лукашенко также никто не ждет. Евросоюз продлил на год действие санкций в отношении белорусского президента и приближенных к нему лиц. С США, как уже говорилось выше, Лукашенко расплевался по собственной инициативе. Руководство Германии и Франции заинтересовано в сохранении хороших отношений с Россией и, выступив против вступления в НАТО Украины и Грузии, не будет пытаться вбить клин между Минском и Москвой. В этой ситуации единственной страной, с которой Лукашенко может попробовать наладить контакт, остается Великобритания.

И если Минск хочет дать сигнал о готовности пойти на уступки Западу, то не случайно посредником оказался Тимоти Белл. Именно он в свое время окончательно рассорил Лондон с Москвой, организовав мощное информационное сопровождение истории с Александром Литвиненко. Bell Pottinger распространила знаменитые фотографии умирающего Литвиненко в больничной палате, а затем помогла озвучивать версию о том, что бывшего сотрудника ФСБ отравили по личному приказанию Путина.

Учитывая послужной список Белла, которому к тому же совершенно чужды социалистические взгляды, выбор Лукашенко представляется несколько удивительным. Вот только был ли у него выбор?

Автор: Андрей Кузнецов

Источник: Лента.ру

Смотрите также:



ОтстойПлохоСреднякХорошоОтлично (Еще не оценено)
Loading ... Loading ...

Один комментарий к записи “ Лукашенко с человеческим лицом ”

  1. Додик Гимпелевич (отправлено: 26 Декабрь 2010 @ 15:15 )

    …Хопiть нас ужо пужать, – мы ужо пужатые…
    Лiдер бяларускай апазiцыи у изгнаннi – Чесiк Шiшла (са Жлобiна, з вулiцы Урыцкага).
    Адкрытае пiсьмо да Лукашенкi…
    У бяларусау цяпер тожа ёсть свая рэспублiца, парламянт, ды свой прэзыдэнт, – бацька Лукашенка. И куды ж гэты мужик «овца-бык» завёу бяларусау? А чаго жа, чаго захателася им пагарджаным век, им …сляпым, глухiм?! – Людзьми звацца. И што ж яны нясуть на худых плячах, на руках у крывi, на нагах у лапцях?! – Сваю правду. А хто гэта их не адзiн мiльён правду несть навучыу, разбудiу их сон? – Бяда, гора. Чаго?! А вось чаго. Насёрбалiсь яны бульбы з цыбуляй, чi дранiкау са сьмятанаю и на табе, мы тожа хатiм людьмi звацца! Гаварылi умные людзi гэтаму Лукашенкi, куды ты папясочыу, навошта тябе здалася гэтая хвароба? Жiви сабе як усе нармальныя прэзыдэнты, трошкi варуй, так нет жа, ён усё гэтая робiть …для сваёга народу. Хiба гэта умный чалавек? И чаго тябе народ? Усядно ён сгiня, а Элiта – вечна! Вунь, у расiянцау такога паняцця няма, як народ, застауся толькi электарат, бо …быдла. Плюй ты Лука, на той народ, робi усё як табе трэба. Дурань, а нашто табе рамонт бяларускiх дарог, гарадоу, да вёсак, усядно гауно, праз пару гадоу зноу будзя, …сьвiнушнiк. Лепяй палажi гэтыя «зайчыкi» у карман. Палавiну зарплаты ён вяртае у бюджет, вось дурны, …падаешь вельмi дрэнны прымер. Купi лепяй сваёму сыну гасцiнцау, хiба цукеркi, а жiнке …кветкi. Схавайся, ды сядi тiха. Ой, няпеуны! Вышагвая ён важна, ..як бусел. Колам у горле ты встау усёй мiравой элiте. Пракрауся на дурницу у гэтая смачная крэсла, як злодей з кiптямi, хутенька прытулiуся, гаспадар якi знайшоуся. Аб`яднання ён хоча з Расiяй! Так расiйскiя, да бяларускiя «савки» добра насёрбаюца палёнай водки, ды пойдуть галасiть за гэтага калгаснiка-лапотнiка, бацьку Лукашенку. А калi яго избяруть аб`яднаным прэзыдэнтам, дык Амерыка атымя у расiянских мiльёншчыкау iх грошы и вiлы па усёй Еуропе, да шчэ рэзня па ляпе. А гэта им трэба? …Правiльна людзi за тябе кажуть, сам не варуе и другiм не дае. Ты чаго, здурнеу бацька? Ичь ты, …ён грошi не краде, дык нашто тады здалася тая улада? Гаворать, ён мучыть усiх сваiх нацiянальных, ды эффяктiуных собствянiкау. Душу iм рве, як каров за цыцкi тягая, и не дае им нiчога ни стырыть, ни прыватызырвать. Ты толькi адзiн Лука застауся, ды яшчэ вунь гэтыя дiкары китаянцы, яны ж за варауство, пабачте, людзей страляють, другiя прэзыдэнты наадварот усiх сваiх вароу, награждають ардянамi зь мядалямi. Ён нi петрыть, бо воры и рэклама гэта аснова прагрэсу. Ты Сашка, дагоцауся, спачатку адбяруть у тябе портфель, ды запихають в цюрму в Магiлёу, тут и к бабке Параске хадiть ни трэба, а у тваё крэсла пасодять разумнага, да паслушнага хлопчыка. Што дзеецца? Божачка ж тыж мой! А неча была хевру вадзiть з дрэнными хлопцами, галадранцамi и галытьбой. Маучы… лайдак, тябе за памойку узяли, iз дзярэунi Сычкава, Мiрадина, а можа Малiмоны, Сьвятлагорскага раёну. А рабiу бы усё добра, дык прыняли б тябе у клуб «20-ти каней», да их сямёркi ты пакуль яшчэ трохi не дарос. Сбудавау бы сабе хатаньку небяды, смачна б пiу, да укусна снедау, и робiть самому ни трэба, делай то, чаго тябе кажуть. А ён, зьвязауся з гэтыми гаунюкамi з Севярнай Карэи, Вянiсуелы нейкай, да Ирану. Яны сваеми языками, як клямкаю бразгають. Нiчога, пачакай трохi, iх скора взорвуть, чi засудять, як тых катау, судом Карлы дель-понты у Стразбургi. Иезус Марыя! Татка ж тыж мой, гора ты маё,…лукавая! Датрындiшься баронь бог, са сваеми рэчами, перакасабоча тябе, як ад кiслай парэчки. У тябе ж дзiцячы мысли, да паступки нейкiя глупыя. Хiба тябе спасiба кажуть, – чорта лысага, да той народ, смачна табе у пысу* плюня, …вось кажуть дурань! И куды тваi вочы лупатыя, да буркалы пазiрють. Сцяражiся, Лука! Попадешь ты пад цягнiк, не зрадуешься сваёму жiццю. Насують тябе у кости, у грызла, ды шчэ у горба. Пагодь, наступiть твая чарга, яны гуртом наваляца, адзiн на ноги сядзя, а другiя пачнуть душiть за …горла. Усядно яны тябе задявбуть, ды затузають. Людзi ж цяшка працують, жiвуть у гразi, тябе спадабаецца? У хате няма чаго снедать, ды вячэрать. Дзецi галодныя, худыя, кiжлы ели тягаюць, празрачныя, як тая …шклянка, крычать, хочуть естi, а у рот дык няма чаго и палажiть. Кажуть у тых дымакратау у Расiи, людзi тягаюца, на роблю, як на вялiкае сьвята, да жiвуть сабе, як у цэбре …за пазухай. А ад тваёга праулення памертi можна. Вунь русскiя радуюцца, бо у их цяпер еура-мiлиардэрау болей чым у Амерыки, а табе Лука, и пахвалицца няма чым. Гэта усё табе ни цацкi-пецкi. …Вучыся у расiянцау, вунь их старым, дали трохi грошай, трыдцать рублёу, ажно на целую сялёдку, (падсалiцца) дык яны казалi дзякуй панове, нам гэтак грошай хапае и пачалi вяртать тую дапамогу на пошту, адварот адрысату. Их ваеным пенсiянерам тож абяцають цiкавую дабауку, ажно два разы у кiно сходiть, а яны яшчэ выдёубываюцца, як муха на стякле. Тыя старыя бяларусы успамiнають, як iм вельмi добра жiлося пад панскай Польщчей, тады усе людзi у дзярэунi ад багатства дзвярыма кракаускай калбасою завязывалi, а не зачынялi на замок. Жiццё было, як у той …казкi, а ад тваёга праулення бяда, да гора са слезьмi. Сьмешна слухать тваi размовы, як у сатырычнам журналi «Вожiк». ..Альбо возьмя, ды як бохня чаго небудь пра Амерыку, набрауся у тога Вянiсуельскага дыктатару, трохi дуракаватага, – Уга Чавiса, …гультая кусок. Ён жа, як той савецкiй прапарщчык, напьетца, так бiцца хоча. Ва усём мiры тую Амерыку страх як любять, да баяца, а ён, iчь ты, якi гярой знайшоуся, – Пакатiгарошак. Хоча над ёй перамогi, махая караукамi, ратуйте людзi добрыя, ён …хвост на Амерыку задiрае. Ох, якi няпеуны хлопяц! Казали ж тябе Лука, з сiльным не барысь, з багатым, ни судiсь. Бяларусь и так стаiт на росстанях, як на …растапырку. Сашка, слухай сюды чаго кажу, не вадзi ты хевру з гетым байструком, Чавiсам, бо у тябе так жа пад краватцю знойдуть вадародну бомбу, як и у иракскага Саддаму Хусейну, цi яшчэ якую парнаграфiю, ды павесють тябе у кермашь, на площъчы перамогi, …у Мiнску. Да не, да не, ого! Лепяй бяжы адсюль хутенька, з гэтага паста, пакуль тябе не парвали, як той малой щъчаня, …гразну трапку. Падумай аб сваiх дзецях, да внуках. …Не дуркуй! Пабажiся Дзмiтрыю Мядзведьзеву, хiба павинiся перад Амерыкай, пакланiся iм, нiчога галава не адвалiца, можа тябе и простять. Пасматры на сябе, вунь зусiм сядой cтау, памацай сваю галаву, лысы, а тябе усё няймёцца. Набычыуся, зенкi нолил. Ты, са сваiми вуснамi, стау паходiть на тога уражiну, …сталiна. Вунь амерыканы, прыказали расiянским хлопцам, не давать табе болей карасину и грошай! Чаму так? Дык ён вельмi урэдны, да трохi незавiсимы, …хадзяiн! Ты Лука, ни злiся на расiянских хлопцау, яны тябе душать ни са зла, яны тожа …паднявольныя, и знай …нiчога лiчнага. Ты вучыся у их «тандэму», яны думають адно, балабонять другоя, а робять дык зусiм …трэтья. А ты, усё гоцаешь са сваёй праудай, да чэснастцью, як той …дурань з торбай. Над табою весь мiр рагоча, ды пакатваетца. Людзi кажуть, а навошта ён загубiв апазiцыённага Мiнскага журналiста? И чаму у тых прэзыдэнтау мода нейкая пайшла, не патрафiць журналiст, хiба трохi нi тое змауляе, дык яго трэба зусiм завалiть, …як тога кабана. Вам людзей пабiць, як дроу пасекти. Эх, паранёк, усё вельми дрэнна, а здаецца ты трохi спужауся крытыкi иншых прэзыдэнтау. Вось ты рэйтiнг, хiба имiдж и заробляешь. …Незалеги ён хоча, пабачте, яшчэ умоешься крававымi слезьми, з гэтыми щъчаулiками – Чавiсам, Кiм Чыр Cенам, ды нейкiм Ахмадi-жадом, ён стрыкоча, як той …сьвярчок за печкай. Ими заужды толькi дзяцей пугать. Да адчапiся ты ад iх! Пакуль тябе ни тузау нiхто, ды ня биу …яшчэ. Уразумлялi яго трохi, штурхалi, стыдзiли, – а ён нiчога, дык вось за дурасть гэту яго вучоным раз празвалi, нейк на смех, а каб двара не перабег, на шыю прывязали …мэту. Усё ён пазiрая, як тыя расiянскiя хлопцы працують, да и сам хоча, …так жа. Яны пра тую баратьбу з карупцiяй пашуткавали, а ён шутак ни понiмая, и пачау нахiлять чэстных Мiнских карупцiянерау. Ой, ни мудруй Лука, ды нi тужься, нiколи тябе не перакулiть, як и той «жабе у каляiне», мiравы лiбяральный воз! За гэтай Амерыкай усягда будзя перамога! Дружы з Амерыкай, да са сваёй элiтай, вось тады усё вельмi добра и будзя. Калi ласка, слухай тую апазыцiю – Мiлинкевiча, Мiхалевича, Карбалевiча, да Вячорку. Уместа cваiх Указау, вунь лепяй вучы апазiцiённую лiтаратуру. А тая апазiцыя, тожа хараши …палегли сябе на дiваны, ноги пазадiрали, ляжать, ды сраки свае …гадують. Ад iх працы няма толку, скачуть яны як …верабейчыкi, iм трохi не хапая нейкага …агенчыка у вачах. Зьбiрають у Мiнск гэтую апазыцiю па кроплi са усёй самотнай зямлi. Аляксандр, а ты усё-ткi спужауся Нямцова з Хакамадаю?! Эх ты – трус, а яшчэ …бяларус! Умныя людзi гаворать – у Расiи з Бяларусью уж болей няма нi якiх врагоу, яны усе издохлi, а засталiся аднi толькi сябры, ды сяброукi. А Лукашенкi, вельмi добры савет – ни пiй з дiравай кружцы! Казалi жа тябе ни рыпайся, лiшняга ни змауляй. Нада паспытать, у той Валерыи Навадворскай з Баранавiч, а чаму гэта лепшая расiйская рывалюцiянерка усiх врамён, ды народау, не хоча пабiцца за сваю бацькаушчыну, – родную Бяларусь? Вунь яна адна зь якой вялiкаю Расiяй, справiлася, …якi акавалак перакулiла, а зямлякам, трэба ж трохi дапамахчы избавiцца ад гэтага ворага, Лукашенкi. Каб яго вовкi зьелi! Магла ж яна прыйтi и прышчапiть iм пад кару, цудоуных пару вочак, тады б яны на белы сьвет зусiм инатч зiрнули и зноу убраушiся у цьвет усё б инатч …адчулi. Нейкiе цiкавыя сьвяткi выдумау Лука бяларусам: «Хадемте хлопцы, да жiнки!», – да чъёй, жiнки? Вось гэтак, бацька Лукашенка, и шуткуя! Паслухай Аляксандр, чаго тябе кажу, …падбяры усе свае мыслi у адну жменю, ды яшчэ раз вельмi добра, да моцна падумай. Ты абяцау людзям шчасця, да лепшага жiцця? И дзе яно? А калi не хапая розуму, то – уходь, дай трохi парулiть прэдпраiмчавым, ды эффяктiуным собствянiкам. Ну, братка, да сустрэчы, бо да …пабачэння! Нам трэба ужо араць, а тваё врэмя уцякло, ды зусiм згiнула, и засталося тябе робiть усяго та, – тры гадзiны, да чатыры хвiлiны…
    Падпiсали усё гэтая цiкавая паслання народныя пiсьменнiки, да творчая iнтэлiгэнцiя Крычава, Мозыра, Слуцку, Бабруйску, Пiнску да Мiнску – Адам Акулiч, Михась Барадуля, Пятрусь Мазуронок, Ильля Папiрка, Зоська Маруневiч, Рыгор Стручок, Янка Бурачок, Яухiм Маргулiс, Лявон Дудка, Язь Чорны, Додiк Гiмпялевiч и iншыя хлопцы, да дзеукi. _____________________________________________________________________________ *Рэзнуть па пысе, чi па ляпе (белор.) – дать под рыльник. Лiстапад 2010 году.

Оставьте комментарий

:acute: :aggressive: :air_kiss: :bad: :biggrin: :blush: :boast: :crazy: :cray: :wall: :diablo: :beer: :gamer: :girl_blum: :girl_devil: :girl_witch: :write: :lol: :mega_shok: :music: :tongue: :afftar: :popcorn: :rtfm: :sorry: :to_babruysk: ;) :) :king: %) :unknw: